keskiviikko 27. lokakuuta 2010

Kunnanvaltuutettu oksentaa – mitä muuta sunnuntaina 20.6.2010?

Artjärvellä paistoi aurinko, sää hieman tuulinen ja lämpöä + 20°C, mutta Artjärven kunnanvaltuutetulla oli paha olo. Samaan aikaan toisaalla...

Iranilainen hamppukravatti
Abdolmalek Rigin oli ollut rentoutumassa Dubaissa. Takana oli piinaavia aikoja vaativien tehtävien parissa. Tarkoitus oli jatkaa Kirgisiaan Dubaista. Matkan teeman mukaisesti Abdolmalek oli satsannut mukavuuteen, ja varannut paikan lentokoneen bisnesluokasta. Lentoemojen tarjoilluista houkutuksista Abdolmalek tarttui vain ruokaan. Vakaumuksensa mukaisesti alkoholi ei kuulunut nautintoihin. Lento sujui hyvin. Yllätys odotti kuitenkin kesken lennon. Abdolmalekin viereen istuutui epäilyttävä henkilö. Salainen poliisi. Abdolmalek pidätettiin syytettynä murhista ja väkivallan teoista. Sunnijohtaja Abdolmalek Rigin hirtetään lähiomaisten todistaessa tapahtumaa 20.6. 2010.

Savolainen nyplää
Anton (Antti) luki Soisalon Sanomia. Oli aamu joka enteili lämmintä kesäpäivää. Antonin vaimo, Liisa valmisteli keittoa savuluista. Sunnuntaisin Soisalon Sanomissa oli erityisen laaja osio kesätapahtumille. Tällä kertaa sunnuntaisen kirpputorin lisäksi oli tarjolla Nypläystöiden näyttely Jatan aitassa. Anton tiesi, että Liisaa houkuttaisi näyttely.
- Ossoo ne savolaesettii nyplätä, rikkoo Anton asunnon hiljaisuuden.
Liisa ei vastaa mitään. Anton kuitenkin kääntää pöydällä aukinaisen lehden valmiiksi Liisan aina käyttämän kettiötuolin kohdalle. Pääsymaksu on 2 €/hlö, mutta Liisa poikkeaa näyttelyssä 20.6.2010.

Mayday, mayday
Casa C212 -lentokone nousi lievään vastatuuleen Kamerunin pääkaupungista Yaoundesta. Keli oli hyvä. Australialaisen Sundance Resource -kaivosyhtiön hallitus oli tutustumassa yhtiön projekteihin Afrikassa. Koneessa tunnelma oli asiallinen ja rauhallinen: kaikki liiketoimet sujuivat hyvin Kamerunissa - vaikeasta byrokratiasta huolimatta. Kongon valtaukset pitäisi vielä tarkistaa. Kone kuitenkin katosi lennonjohdon tutkasta. 11 ihmistä kuoli 20.6.2010.

Huikopalaa
Sampalla oli jalassaan reisitaskuhousut. Ne olivat kätevät, koska erilaista tavaraa pystyi kuljettamaan paljon mukanaan. Nyt taskut olivat kuitenkin tarkoituksella tyhjät, sillä niihin oli tarkoitus hakea täytettä, jolla koko yön kestäneen juhlinnan aiheuttama suolasen nälkä karkotettaisiin. Kotona oli makkaraa, ja Samppa lupasi noukkasta ne juhlapaikalle, kaverinsa Villen kämpille. Makkarat olivat ainoa vaihtoehto, koska oli sunnuntaiaamu kello 7, ja mikään ostopaikka ei olisi auki. Samppa lähti kävelemään. Paluumatkalla hän huomasi, ettei tallaaminen oikein enää maistu. Lisäksi kaksi makkarapakettia hölskyi ärsyttävästi reisitaskuissa. Kuin tilauksesta 20-vuotias huomasi tuntemattoman talon pihalla päältä ajettavan ruohonleikkurin. Samppa hyppäsi masiinan päälle, ja jatkoi matkaansa leikkurilla. Mutta joku oli huomannut tapauksen. Samppa puhalsi 1,9 promillea 20.6.2010.

Vain yksi tarkoitus
Miehet tunnettiin omien joukossa koodinimillä Puuma ja Haukka. Heillä oli tehtävä, jossa ajoitus oli kaikki kaikessa. Hikoilevat kädet puristivat auton ohjauspyörää, niin Nissanissa kuin Toyotassa. Sunnuntai oli normaalin vilkasliikenteinen Irakin pääkaupungissa – ja se vaikeutti Puuman ja Haukan tehtävää. Ajoituksen onnistumista helpotti kuitenkin molempien korvissa olevat GSM-puhelimien napit, joista kuuluivat Johtajan komennot molemmille sotureille. Miesten autot saavuttivat pankin edustan: 10...5....4....3....2....1. Samanaikaiset itsemurhapommit surmasivat Bagdadissa 26 ihmistä 20.6.2010.

Paha olo
Artjärven kunnanvaltuutetun kädet tärisivät. Oli tullut syötyä ja vähän juotuakin. Silti vapinareaktio oli yllätys, sillä hän ei ollut ensimmäistä kertaa edustusmatkalla. Kunnanvaltuutettu kysyi kuskilta onko taksissa ilmastointia. Se helpottaisi kesäpäivän lämmittämässä autossa hikoilevan valtuutetun elämää. Taksi oli kuitenkin vaatimattomasti varustettu, eikä helpotusta siltä suunnalta ollut luvassa. Valtuutettu aukaisi ikkunan siinä toivossa, että ilmavirta löysäisi piinaa. Ikkunasta kuitenkin tulvahti taksin ohittamasta navetasta lannan haju. Se oli liikaa. Valtuutetun maha kääntyi ympäri 20.6.2010.


Edellä kuvatut tapahtumat perustuvat tositapahtumiin. Tietolähteenä on käytetty Iltasanomien uutisarkistoa sekä Soisalon tapahtumakalenteria.

Aika pieniä nämä meikäläisten ongelmat.

Ei kommentteja: