maanantai 4. lokakuuta 2010

Rekkamiehen hymy varastettu!

Nyt huolestuttaa. Lähipäivien uutisointi on tuonut mukanaan kääntöjä jotka vaativat välitöntä oikaisua. Eikä vähäisimpänä suomalaisille yksinoikeudella kuuluneen rekkamiehen hymyn vohkiminen ranskalaisten toimesta.

Kateus
Kukaan ei ole niin kateellinen kuin kalamies. On kalamiehen painajainen todistaa kaverin saavan isomman fisun, kuin itse on saanut. Rutiininomaiset onnittelut kuuluvat kuvaan, mutta onnittelijan korvat on luimussa ja pään päällä ajatuskupla, jossa manataan kaverin julmettua onnea – onnea jolla ei ole kalastustaidon kanssa mitään tekemistä.
Maunon vaappuun tarttui Muonionjoessa 39,3 kilon lohi. Medioihin 1.10. 2010 toimitetussa materiaalissa Mauno poseeraa mahtavan saaliin vieressä rantavitikkokuosisessa maastoasussa, koska vaatimaton ihminen ei tarvitse kalastusta varten omaa asustetta. Todisteaineisto on tinkimätön ja kalastajan olemus huokuu rehellisyyttä. Mutta niin vain kateelliset ”asiantuntijat” nostivat metelin.

Heidän mielestään kala on:
- laittomasti pyydetty: Muonionjoessa lohen kalastus päättyy 15.8.
- väärin puntaroitu: punnituksessa on mennyt kilot ja paunat sekaisin
- väärän värinen: fisulla on Maunon tapaan väärä kuosi – kutukuosi (siis kalalla)
- pakastettu: mitä pahaa pakastekalassa on?
Kritiikissä on kyse vain kalamiehen kateudesta. Naapurin saaliin vesittäminen kuuluu osana suomalaista kalamiehen  toimintaa, ja se on suomalainen kansanpiirre. Mauno, nuku yösi rauhassa, se on vain kateutta.


  
Rauhallisia yöunia Mauno.


Rehellinen varas
Jos suomalainen varastaa, se tapahtuu rehellisesti, tai toiminnan taustalla on jokin syvempi tarkoitus. Iltalehti joutui feikkilottovoittajan jymäyttämäksi. Lööpit kirkuivat löytynyttä onnellista kalajokista, ja pixelöity kuvakin oli mahdutettu myyntikärkeen mukaan. Hutun söivät ja paskan möivät - se mikään lottovoittaja ollut. Mutta. Näen tässä hyvän tarkoituksen. Valevoittaja on tietysti rahastanut Iltalehden jutun julkaisua vastaan. Ja nyt kun media on laittanut  eurot jonoon huttuartikkelin edestä, toimii temppu oikein hyvänä motiivina vastaisuudessa tarkistaa lähteen todenperäisyyden. Ja tämähän on ollut tietysti ajattelevan huijarin perimmäinen ajatus.
Jos et ole vielä vakuuttunut suomalaisen voron rehellisyydestä, saat asialle vielä toisen todisteen. Ilomantsissa mies käveli Alkoon, nyysi viinipullon ja joi sen pohjanmaan kautta liikkeen sisällä. No ei tässä mitään, mutta miehen kaveri videoi koko kurlauksen. IS:n mukaan varas jäi kiinni, ja todistusaineistokin päätyi virkavallan haltuun. Tämän vilpittömämpää varastamista on vaikea kuvitella.
 Suomalainen ilmiö on tosin jo leviämässä maailmalle, kun Floridassa tavarankääntäjä lähti poliiseja pakoon ruohonleikkurilla. Tämä on erittäin ystävällismielinen temppu, koska näin tuli paon ohessa hoidettua nurmikot. Sitä uutinen ei kerro yrittikö varas kääntää leikurin pakille, ja häivyttää paon jäljet.

Rekkamiehen hymy
Luulin että rekkamiehen hymyllä on tekijä- ja käyttöoikeudet Suomessa ja suomalaisilla, mutta viikonloppu muutti kaiken. Ja järkytyksen määrää lisää se, että hymyn varastivat ranskalaiset. Siis kaikista maista Ranska. Nehän on niin chic et élégant! En tiedä mihin tahoon pitäisi aiheesta olla yhteydessä, mutta tunnen että nyt meiltä on viety kansallisomaisuutta.
Pitäisikö tästä syyttää Kimi Räikköstä joka ajoi jo totutusti Citikkansa kaseikkoon, ja varkaus ilmeni lehtiin levinneissä kuvissa Ranskan MM-osakilpailusta. Yksi auttajista paljastaa hymyn myötä varkauden. En keksi asialle mitään muuta lohtua ja selitystä, kuin että kyseessä on Matti Eskon ranskalainen sukulainen. Joka tapauksessa olemme nyt kansana perimmäisten kysymysten ääressä.
Matti Eskon serkku kampeaa Kimiä polulle.



Jakakaa tämä huolestuneisuus kanssani.
Toivoo Monni.

Ei kommentteja: