torstai 14. lokakuuta 2010

Outoja faktoja vegaanillekin?

Kahden lehmän pitää oikaista sorkkansa, jotta yhteen tennismailaan saadaan uudet jänteet.
Samaisilta lehmiltä on ilman lupaa kauhottu virtsaa, jotta voimme suojata nahkamme auringolta. Tylyä.


In memoriam.
Nauta on monikäyttöinen elukka. Ohitetaan laidunromantiikkaan liittyvät asiat, ja mennään suoraan  ihmisen perustarpeisiin. Kun luontaisesti emme saa liikuntaa enää juurikaan, niin sulatamme pihvejä väkinäisesti pakkoliikkumalla. Nautaan liittyen tennis on looginen jatko pihviaterialle, koska tennismailan jänteiden valmistukseen tarvitaan kahden naudan elintestamentti. Jos halutaan parhaat suolet ja jänteet pelivehkeeseen.

Ai kun sä oot kaunis tänään.
Kun lehmän virtsa tuli jo mainuttua, niin aloitetaan siitä. Virtsahappo on nimittäin merkittävä osa aurinkovoiteita. Ja sitähän saadaan...niin aivan oikein.
No nyt sitten osa heivaa aurinkorasvojen käytön, ja siitä seuraa ihon vanhentuminen, joka puolestaan näkyy ryppyinä. Tässä kohtaa tulee valinnan paikka, käyttääkö kukkoa vai lehmää, sillä kukonharjauute ehkäisee ryppyjä. Optiona on vielä käyttää kilpikonnaakin. Merikilpikonnien genitaaleista ja lihaksista saadaan kilpikonnaöljyä, jota käytetään ihoa pehmentävissä voiteissa. Jos yksilönä et halua tietää mitä eläintä hipiääsi sivelet, ota käyttöön arakidyliproprionaatti. Tätä juoksevaa rasvahappoa ammennetaan kaikkien eläinten aivoista ja maksasta. Kaupan hyllyltä se löytyy purkitettuna ihovoiteena. Elastiini ja istukat ovat edelliselle vaihtoehtoja, mutta ei niistä sen enempää.

Harjaa hiukset suu, mielikin siitä kirkastuu.

Paraatipuolella pysytään siis edelleen. Hampaita hangataan mönjällä, jossa on jauhettua eläimen luuta ja mehiläisten tuottamaa propolista. Eli suihimme ei sentään tungeta koko eläintarhaa.
Hiukset ovatkin monisäikeisempi juttu. Ihon hoidon jälkeen tuntuu jopa helpottavalta mennä bling, bling -osastolle. Kiiltoa hiuksiin saadaan, kun shampoon valmistusreseptissä on edetty kohtaan guaniini ja kolesteroli. Ensimmäistä saadaan kalansuomuista, ja jälkimmäisen alkuperä onkin meille kiiltävän ruoan ystäville tuttu. Hiusten pesustakaan ei kuitenkaan selvitä ilman sarvia ja sorkkia: keratiinia läträtään päähän shampoon ja hoitoaineen mukana. Ohuthiuksinen turvautuu jälleen kerran Mansikkiin. Kaseiini on lehmän maidon proteiini, jonka vastuulle hiusten hoidossa on langetettu hiusten kammattavuus ja tukevoittaminen. Teurasjätteistä siilataan lisäksi RNA/DNA palvelemaan shampooteollisuutta.
Tässä kaikessa on nielemistä ja pään raapimista. Jälkimmäisen seuraamuksen kohdalla parannuskonsti löytyy Iberiasta. Hiuspohjaa elvytetään jauholla, joka on saatu Espanjankärpäsiä jauhamalla.
Lopuksi on todettava että eläimellinen meno koskee montaa muutakin elämän osa-aluetta. Lehmänmaito ja kaseiini ovat osa kondomeja, kumikäsineitä ja vieläpä lateksiesineitä.

Ei ole helppoa olla hcvegaani.

Ei kommentteja: